Håkan Lindgren

11039285_10153193626416310_6632603382137008189_n

Håkan Lindgren flyttade till Paris för snart tjugo år sedan. Från storstaden flyttade han till en liten by i nordöstra Frankrike, men kan inte hålla sig ifrån pulsen i huvudstaden emellanåt. Båda miljöer liksom den svenska hemstaden Göteborg inspirerar ständigt till nya skriverier.

Håkans skrivande tog fart för flera år sedan när han blev ombedd att skriva ett par låttexter till min vän Indra’s kommande skiva (Frankrike, 2006). Efter något år av diverse låtskrivande, bestämde han sig för att försöka skriva en roman.

Efter  ytterligare några år och flera arbetsnamn började Att raka en zebra ta form. Under tiden hade han varit med och skrivit ett tjog noveller på skrivarsajten Kapitel1. Några av dem placerade sig bra i sajtens novelltävlingar och efter utgivningen av novellsamlingen Vildsint Gryning, där hans ”hjältinna” Ann-Sofi Munter första gången mötte publiken, har han gett ut flera av dem på Hoi Förlag.

Att raka en zebra är en relationsthriller. Handlingen är en blandning av Håkans egna erfarenheter blandat med hans fantasi. Två par bryter upp, en man och en kvinna i Paris, två män i Göteborg. Frågan som ställs och som ligger som en skugga över ett av paren, är den om att få barn. Vad gör man om den ene vill, så desperat att tankarna hela tiden dras dit, och den andre lika envetet absolut inte vill, av lika goda skäl? Och även om de skulle komma överens om att skaffa tillökning, hur gör man om familjen består av två män? Och hur långt är man beredd att gå för att nå sitt mål?

Fortsättningen som är under intensivt arbete, kommer att heta Moscow Baby. Om Att raka en zebra är en helt fristående bok, med en början och ett slut, så kan den samtidigt ses som upptakten till Moscow Baby, där saker och ting ännu mer dras till sin spets.

 

Böcker av Håkan Lindgren

Noveller av Håkan Lindgren